35/2013. (V.22.) VM rendelet alapján a Helyi Vidékfejlesztési Stratégiák LEADER fejezetének végrehajtásához 2013-ban nyújtandó támogatások jogcím keretében „A szentistváni Viktória Cukrászda kínálatfejlesztése hagyományos, helyi kézműves termékek előállításával és piacra vitelével” című pályázat

A projekt keretében cukrászda épülete átalakításra, bővítésre került, annak érdekében, hogy a fejlesztés keretében tervezett új kézműves termékek csomagolása és tárolása, illetve bemutatása lehetséges legyen. Az épület alsó szintjén a cukrász műhely bővítésre került, illetve kialakítottunk egy tároló helyiséget a kész termékek megfelelő időben történi piacra jutásának érdekében, a felső szinten pedig létrehoztunk egy a helyi termékek bemutatását és népszerűsítését szolgáló bemutató teret, illetve egy csomagoló és tároló helyiséget. A fejlesztés keretében hagyományos, a településre jellemző íz világú és megjelenésű tartós sütemények előállítását tervezzük, melyek a következők: Halacska, Kistepsis és Görhe. Ezen helyi termékek előállításához szükséges az alapanyagok feldolgozásának, sütésének és csomagolásának technológia fejlesztése is, így az ehhez szükséges eszközök (rozsdamentes konyhai felszerelések, elektromos sütő, habverő, csomagológép) beszerzését is tervezzük. A bemutató térben a matyó kultúra és a cég által gyártott helyi kézműves sütemények és ezek méltó, a hagyományoknak megfelelő megjelenítéséhez szükséges bútorok, népi eszközök beszerzését tervezzük.

Az elkészítendő kézműves termékek ízükben és megjelenésükben (matyó mintás díszcsomagolás) is a matyó hagyományok bemutatását és továbbvitelét szolgálják. Mivel a matyó hagyományok, ételek, hímzések ország- és világszerte híresek, így cégünk ezek megőrzésében és népszerűsítésében az előállítandó cukrásztermékeken keresztül kíván részt venni. A létrejövő termékek rendezvények, családi összejövetelek gasztronómia kínálatát bővítheti, színesítheti. Az elkészült fejlesztést egy nyílt nap keretében kívánjuk bemutatni a nagyközönség számára, illetve marketing kiadvány és honlap segítségével népszerűsítjük az általunk létrehozott cukrásztermékeket.